Artikelen

Een missie en visie opstellen in 4 stappen

op: 10-09-2020

De missie en visie vormen het startpunt van strategische keuzes en plannen in je organisatie. Een missie geeft aan wat het bestaansrecht van jouw organisatie is. Een duidelijke visie bepaalt de stip op de horizon. Dit richtpunt geburik je als kompas om plannen, strategie en beleid te ontwikkelen.

Lees meer...

Tips voor een sterke en goede visie

op: 02-09-2020

In de praktijk blijkt het lastig om een goede visie te formuleren. Ben jij nieuwsgierig of jouw visie sterker of duidelijker kan? Aan de hand van 7 tips kan je jouw visie versterken.

Lees meer...

7 tips voor een krachtige missie

op: 17-08-2020

In de praktijk blijkt het soms lastig om je missie op een krachtige manier te formuleren. Ben jij er aan toe om jouw missie een stapje krachtiger te maken? Met deze 7 simpele tips zorg je voor een duidelijke, heldere en concrete missie die een goede basis vormt voor jouw strategie en plannen.

Lees meer...

4 Resultaatgebieden: Wie zijn jouw stakeholders?

op: 29-07-2020

Als je een plan maakt is het belangrijk om te weten op wie dat plan impact heeft. Is het voor jouw duidelijk wie dit zijn? In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende resultaatgebieden inhouden, hoe deze in relatie staan tot jouw team of organisatie en hoe je deze gebruikt.

Lees meer...

Het belang van een goede visie

op: 28-07-2020

Bijna elke organisatie heeft er wel een: een visie. Een visie is van groot belang voor je jaardoelen en bedrijfsstrategie. Maar waarom is de visie zo belangrijk? En wat is een visie eigenlijk?

Lees meer...

De beste vragen voor een goede en gedragen missie

op: 22-07-2020

De missie vormt, samen met de visie, de voedingsbodem voor je strategie en bepaalt daarmee de acties die je neemt. Omdat het de basis is, is het van belang dat deze missie goed is. Maar wat is een goede missie? En hoe zie je dat die gedragen is binnen de organisatie?

Lees meer...

De A3 methodiek in het kort

op: 24-06-2020

De A3 methodiek is een methode om (jaar)plannen op 1 papier weer te geven. Dit zorgt niet alleen voor overzicht, het zorgt er ook voor dat je beter kunt sturen. En het beste van alles: het is een bewezen effectieve methode!

Lees meer...

Effectief bijsturen doe je op 3 niveau's

op: 17-06-2020

In deze snel veranderende wereld is het van belang dat jouw organisatie zich ook snel kan aanpassen. Het is niet voor niets dat Agile razendpopulair is. Veel mensen realiseren zich niet dat je met A3 al de juiste tools in handen hebt om Agile te kunnen werken!

Lees meer...

Val niet in de SMART-kuil!

op: 29-05-2020

Bijna elke manager kent de term SMART. Toch blijft het vaak lastig om doelen daadwerkelijk SMART te formuleren. De valkuil: Doelen die SMART zijn vertellen vaak niet het complete verhaal. Door dit toch te proberen worden doelen weer wollig en vaag.

Lees meer...

Hoe beklim jij de berg?

op: 23-05-2020

Het behalen van de doelen voor jouw organisatie kun je zien als beklimmen van een berg. Het doel: de top van de berg. Er zijn duizend-en-een manieren om de berg te beklimmen, maar wat is de beste?

Lees meer...