Evaluatie werkwijze rond jaarplannen

Evalueren als kern van continu verbeteren

Als organisatie is het belangrijk om continu te blijven verbeteren. Stilstand is immers achteruitgang. We schrijven elk jaar onze voornemens op in het jaarplan en gaan daar mee aan de slag.

Maar hoe goed gaat dat eigenlijk? Wat vinden verschillende belanghebbenden van de jaarplannen en hoe goed is de huidige werkwijze?

Als jullie met z'n allen ook het beste uit jezelf en je organisatie wil halen is het belangrijk om regelmatig ook eens te kijken of jullie methoden, plannen en acties ook goed werken. Tijdens onze evaluatie van jullie werkwijze helpen we je om te kijken hoe goed het gaat met jullie jaarplannen, in 4 simpele stappen.

  1. (Korte) intake en opzetten + mailen link vragenlijst
  2. Deelnemers vullen de vragenlijst in (gemiddeld 4-6 minuten)
  3. Wij verzamelen de data en maken een interactief dashboard
  4. Wij presenteren de resultaten tijdens een online meeting

Online vragenlijst

Aan de basis van de evaluatie staat een online vragenlijst. Jouw organisatie krijgt een unieke link, zodat medewerkers deze vragenlijst kunnen invullen.

De vragenlijst is wettenschappelijk ingericht zodat er een eenduidige analyse te maken is. Direct inzicht op alle verschillende terreinen!

Bekijk hier de voorbeeld vragenlijst

Let op: Deze link is een voorbeeld, antwoorden op deze vragenlijst worden niet verwerkt

Interactief dashboard

Op basis van de antwoorden op de vragenlijst maken wij een interactief dashboard specifiek voor jullie organisatie.

Hierin wordt niet alleen duidelijk hoe het met de jaarplanen gaat, maar ook waar mogelijke oorzaken en knelpunten liggen.

Bekijk hier een voorbeeld dashboard

Ook gemakkelijk en betrouwbaar evalueren?

Een evaluatie hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten. Wij zetten de vragenlijst klaar, verzamelen de antwoorden en maken het dashboard. Na afloop presenteren we het dashboard middens een online bijeenkomst (via bijvoorbeeld MS Teams of Zoom)

Het enige dat medewerkers hoeven te doen is de vragenlijst invullen, en meedenken tijdens de eindpresentatie. Gemiddeld doen medewerkers 4-6 minuten over het invullen van deze vragenlijst.

Ook een goede en eenvoudige jaarplan evaluatie?

Neem contact met ons op